Technieken Rebozo massage

Een bijzondere massage-techniek met een speciale Rebozo-doek (Dit is een speciale doek van katoen met een diagonale rek en wordt gemaakt in Mexico en Guatemala) voor zwangeren om vòòr en tijdens de bevalling toe te passen. Tijdens deze massage wordt de doek ritmisch heen en weer bewogen. Vooral zwangere vrouwen ervaren deze massage als zeer fijn en rustgevend.

Deze massagetechnieken worden uitgelegd en voorgedaan in combinatie met één van de arrangementen.

De Rebozo massage in het kort:
  • Massage door middel van een Rebozo-doek

  • Massagetechnieken voor zwangeren, toe te passen vòòr en tijdens de bevalling

  • De partner kan veel betekenen en hulp bieden in de zwangerschap en/of rondom de bevalling

  • De massage geeft een rustgevend en ontspannen gevoel

Vòòr de bevalling
De Rebozo massage is ontzettend ontspannend voor zwangere vrouwen. Het lichaam van een zwangere vrouw krijgt veel te verduren. Groei, zwaarte, harde buiken, last in de onderrug, vermoeidheid, stress, etc. Door middel van de wiegende en schuddende bewegingen kun je je lichaam even helemaal loslaten en dus geheel ontspannen.

Tijdens de bevalling
Deze massage kan de zwangere vrouw een ontspannen gevoel geven en daardoor de weeën-pijn verlichten. Ook kan het ervoor zorgen dat de ontsluiting soepeler verloopt. Het ontspannen gevoel kan het bovendien makkelijker maken om je over te geven aan de weeën en de weeën effectiever op te vangen.

Deze massagetechnieken kunnen zowel staand, als zittend als ook liggend ontvangen worden. De massage kan gewoon met de kleren aan ontvangen worden en er komen geen handen aan je lijf. Daardoor is deze vorm van massage zeer laagdrempelig. Het bijzondere aan deze massage is in de eerste plaats dat de partner van de zwangere een belangrijke en bijzondere rol kan vervullen vòòr en tijdens de bevalling.