Zwangerschapsmassage

Bij maSan wordt de zwangerschapsmassage gegeven in de vorm van een behandeling Tactiel Stimulering. Deze opleiding heb ik gevolgd bij de enige opleider in Nederland; “De School of Touch“ Voor meer info kun je een kijkje nemen op de website van School of Touch, www.schooloftouch.nl. Ik zal uitleggen wat Tactiel Stimulering inhoudt en wat het voor je kan betekenen.

Bij Tactiel Stimulering krijgt je hele lichaam volop aandacht, van top tot teen. Het is een vast patroon van zachte en bewuste aanrakingen door strijkbewegingen, druk en vasthouden van het lichaam. Door het aanraken van de huid, worden de tastreceptoren (of antennes) geprikkeld die zich in de huid bevinden. Hierdoor komt er een stofje vrij in je lichaam. Dit stofje noemen we oxytocine. En oxytocine (ook wel het gelukshormoon genoemd), bezorgt je o.a. een ontspannen gevoel. Het is een rustmoment voor jou. Je staat letterlijk even stil…

Maar behalve een ontspannen gevoel en dus rust in je lichaam, kan oxytocine nog veel meer voor je betekenen.

De effecten van oxytocine

 • Beter kunnen slapen
 • Verminderen van angst (denk ook aan faalangst en examenvrees)
 • Meer vertrouwen in jezelf
 • Daling van hoge bloeddruk
 • Verhoogde activiteit van het maag- en darmkanaal
 • Vermindering agressiviteit
 • Verhoogde nieuwsgierigheid
 • Verbeterde herinnering
 • Verhoogde circulatie
 • Hogere pijndrempel
 • Weeën bevorderend
 • Bevordering van de moedermelk afgifte
 • Verhoogde verbinding

Oxytocine zorgt voor ontspanning, herstel en verbondenheid. Het is de noodzakelijke tegenhanger van onze stresshormonen adrenaline en cortisol.

Er kunnen veel redenen zijn om een behandeling Tactiel Stimulering te willen ontvangen. Bij een eenmalige behandeling gaat het dan meer om de ontspanning, bij meerdere behandelingen creëer je eerder één of meerdere effecten voor een langere termijn. Tactiel Stimulering is niet aan leeftijd gebonden. Het is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Je hoeft ook geen specifieke klachten te hebben om deze behandeling te ontvangen en ervan te kunnen genieten.

Tactiel Stimulering. Nu dus ook in Biest-Houtakker!

Voor de zwangerschap
Zwanger worden is niet altijd vanzelfsprekend. Soms brengt het erg veel stress met zich mee als iemand een uitdrukkelijke kinderwens heeft die maar niet in vervulling wil gaan. Tactiel Stimulering kan hier wellicht bij helpen. Doordat het oxytocinegehalte gaat stijgen, zal de behandeling in ieder geval bijdragen aan meer rust en ontspanning in je lichaam. Door deze bijzondere aanrakingsmethode, glijden alle zorgen van je af en raakt je lichaam in een diepe ontspanning. Door regelmatig een behandeling te ontvangen, werkt dit door op langere termijn.

Tijdens de zwangerschap
In de periode van de zwangerschap gebeurt er in relatief korte tijd veel in je lichaam. Dit kan o.a. gepaard gaan met een verstoord slaappatroon, angst, pijn, een verhoogde bloeddruk en stemmingsstoornissen. Een behandeling kan ervoor zorgen dat je beter in je vel zit en dat je kunt genieten van je zwangerschap. Als tijdens de zwangerschap het oxytocinesysteem is geactiveerd, begin je met meer vertrouwen aan de bevalling. Je pijndrempel is verhoogd en je weeën zijn effectiever.

Een eenmalige behandeling heeft vooral een korte termijneffect. De effecten van Tactiel Stimulering zijn krachtiger en houden langer aan door de behandeling regelmatig te herhalen.

TIP:  MaSan heeft een MAMA-TAFEL! Zo kun je als zwangere heerlijk op je buik liggen tijdens de massage. Ongeacht hoe ver je bent in de zwangerschap.

Na de zwangerschap

Na de bevalling is Tactiel Stimulering een goede methode om tijd voor jezelf te nemen en je fysieke en mentale herstel te bevorderen. Ook zorgt de stimulering van je oxytocinesysteem voor een succesvoller verloop van de borstvoeding. En niet te vergeten speelt de toename van oxytocine in je lichaam een belangrijke rol bij een sterkere verbinding met je kindje.

Oxytocine is al betrokken bij de bevruchting. Bij het ontstaan van nieuw leven. Zo belangrijk vindt ons lichaam dit hormoon. Doordat rond de zwangerschap en geboorte oxytocine een cruciale rol speelt, is in deze periode Tactiel Stimulering zeker aan te bevelen.